گیم پس حتی با وجود درآمد از دست رفته فروش بازی‌ها سودآور است

گیم پس حتی با وجود درآمد از دست رفته فروش بازی‌ها سودآور است

گیم پس حتی با وجود درآمد از دست رفته فروش بازی‌ها سودآور است

اخبار بازیایکس‌ باکسکامپیوتر

سه‌شنبه 17 تیر 1404 – 18:37مطالعه 3 دقیقه

عرفان بدری

لوگو سرویس ایکس باکس گیم پس
ابهام در سودآوری سرویس گیم پس، با اصلاح اظهارات یک تحلیلگر برطرف شد و او در نهایت سودده بودن این سرویس را تایید کرد.
تبلیغات

یک تحلیلگر برجسته صنعت بازی ادعا کرده بود که سودآوری سرویس گیم پس ایکس باکس بدون در نظر گرفتن هزینه‌های هنگفت توسعه و درآمد از دست رفته بازی‌های فرست-پارتی محاسبه می‌شود، اما ساعاتی بعد با انتشار توضیحات تکمیلی، اظهارات اولیه خود را اصلاح و بر سودده بودن این سرویس حتی با احتساب این هزینه‌ها تاکید کرد.

به نقل از اینسایدرگیمینگ، در‌حالی‌که بحث‌ها پیرامون پایداری و مدل اقتصادی سرویس گیم پس در محافل آنلاین بالا گرفته است، اظهارنظر یک تحلیلگر شناخته‌شده صنعت بازی، ابعاد جدیدی به این گفتگوها بخشید. کریس درینگ، از The Game Business در ابتدا ادعا کرد که سودآوری اعلام شده برای گیم پس بدون احتساب هزینه‌های عظیم تولید و بازاریابی بازی‌های فرست-پارتی ایکس باکس مثل Starfield محاسبه می‌شود؛ موضوعی که می‌توانست تصویر کاملا متفاوتی از سلامت مالی این سرویس ارائه دهد.

این ماجرا زمانی آغاز شد که بنیان‌گذار استودیوی آرکین، سازنده بازی‌های Dishonored، گیم پس را سرویسی ناپایدار و مخرب برای صنعت بازی خواند. به دنبال این اظهارات، درینگ در شبکه اجتماعی ایکس مدعی شد که براساس اطلاعاتی که بیش از ۱۸ ماه پیش به‌طور مستقیم از ایکس باکس دریافت کرده، سودآوری گیم پس تنها با در نظر گرفتن هزینه‌هایی مانند مبالغ پرداختی به شرکت‌های ترد-پارتی، بازاریابی و نگهداری سرویس محاسبه می‌شود. به گفته او درآمد از دست رفته استودیوهای داخلی ایکس باکس که بازی‌هایشان از روز اول روی این سرویس عرضه می‌شود، در این معادلات لحاظ نمی‌شوند.

برای مثال بازی پرهزینه‌ای مانند Starfield که گمان می‌رود هزینه تولید و بازاریابی آن به ۴۰۰ میلیون دلار رسیده باشد، از روز عرضه در اختیار مشترکین گیم پس قرار گرفت. اگرچه این بازی میلیون‌ها بازیکن را به خود جذب کرد، اما هرگز آمار دقیقی از فروش مستقیم آن منتشر نشد. طبق تحلیل اولیه درینگ، اگر قرار بود این هزینه‌های تولید و همچنین درآمدی که می‌توانست از فروش مستقیم بازی حاصل شود در محاسبات سود و زیان گیم پس گنجانده شود، ممکن بود نتیجه نهایی، زیان‌ده بودن سرویس باشد.

بااین‌حال درینگ ساعاتی پس از انتشار این تحلیل، با انتشار پستی جدید اظهارات خود را شفاف‌سازی و اصلاح کرد. او تأکید کرد که منابعی معتبر با او تماس گرفته و تأیید کرده‌اند که گیم پس همچنان سودآور است، حتی زمانی‌که درآمد از دست رفته تیم‌های فرست-پارتی نیز در محاسبات لحاظ شود. درینگ توضیح داد که تحقیقات او در مورد سود و زیان گیم پس به بیش از یک سال و نیم پیش بازمی‌گردد و در آن زمان به دلیل تفکیک آمار فروش، به این باور رسیده بود که ممکن است مشکلی در سودآوری وجود داشته باشد.

این شفاف‌سازی نشان می‌دهد که مایکروسافت علی‌رغم عرضه بازی‌های بزرگ خود روی این سرویس، همچنان مدل اقتصادی پایداری برای آن یافته است. با این وجود، این بحث‌ها بار دیگر توجه همگان را به پیچیدگی‌های مدل کسب‌وکار اشتراکی در صنعت بازی‌های ویدیویی و تأثیر آن بر استودیوهای بازی‌سازی جلب کرده است. ایکس باکس همواره اطلاعات مالی دقیق گیم پس را محرمانه نگه داشته و به‌نظر می‌رسد تا زمانی‌که این سیاست ادامه داشته باشد، گمانه‌زنی‌ها در مورد وضعیت واقعی گیم پس ادامه خواهد داشت.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
  • عرفان بدری

داغ‌ترین مطالب روز